Jarní závodní sezóna 2011 moderních gymnastek ASPV Brno

V první polovině roku 2011 se gymnastky ASPV Brno účastnily mezinárodních i národních závodů, městských a oblastních přeborů a vybojovaly řadu medailových umístění.


Mezi nejmladšími závodnicemi základního programu byla na jaře nejúspěšnější Barbora Šiková, která vybojovala bronz na městském přeboru své kategorie. Dalšími úspěšnými závodnicemi velmi početných kategorií základního programu byly Veronika Zoubková, Ema Jiráčková, Kristýna Ježková, Barbora Tronečková, Tereza Svobodová a Markéta Talašová. Z přípravných oddělení se závodů v jarní sezóně účastnilo celkem 10 závodnic.

V kombinovaném programu nás nejlépe reprezentovaly Adéla Klimešová (4. místo Kohoutovický pohár) a Iveta Brabcová (6. místo Kohoutovický pohár).

Na pohárových závodech a přeborech v náročných kategoriích volného programu, který je v moderní gymnastice nejvyšší soutěží, se pod vedením trenérek oddílu představilo v nových volných sestavách 22 závodnic. Především přeborů v nejmladších kategoriích volného programu se vždy účastní vysoký počet gymnastek. Zde si v jarní sezóně nejlépe vedly naděje oddílu Alina Chamzina (za jarní sezónu vybojovala pět zlatých – Veselská panenka, Trasko Cup Vyškov, Jarní pohár ASPV, Kohoutovický pohár, oblastní přebor) a tři stříbrné medaile (Bruntálské jaro, Bohemka Cup a Danubia Cup), Nela Polášková (3. místo Jarní pohár ASPV, 6. místo Přerovská stuha), Nikol Horáčková (2. místo Jarní pohár ASPV, 1. místo Kohoutovický pohár), Lucie Vysekalová (4. místo Jarní pohár ASPV, 3. místo Kohoutovický pohár), Tamara Opletalová (3. místo Jarní pohár ASPV, 1. místo Kohoutovický pohár), Eliška Petkovská (2. místo Kohoutovický pohár), Sára Šamánková (1. místo Kohoutovický pohár, 8. místo Spring Cup), Lucie Špičková (5. místo Kohoutovický pohár), Eva Müllerová (6. místo Kohoutovický pohár), Barbora Gajárková (5. místo Veselská panenka, 5. místo Jarní pohár ASPV), Eliška Zounková (3. místo Kohoutovický pohár), Zina Hrdličková (5. místo Kohoutovický pohár), Natálie Sedláčková (6. místo Kohoutovický pohár) a Kateřina Kreisová (3. místo Kohoutovický pohár). Většině z těchto závodnic se podařilo dobře umístit i v početném startovním poli oblastního přeboru – Eliška Zounková skončila třináctá a Tamara patnáctá, o kategorii výš se Lucie Vysekalová umístila desátá a největší úspěch zaznamenala Alina, která si zaslouženě vybojovala nejvyšší možné ocenění - titul Přebornice Jihomoravské soutěžní oblasti. V kategorii nadějí mladších získala Nikol dvanáctou příčku a Nela skončila čtrnáctá. Mezi o rok staršími závodnicemi se děvčatům nejvíce dařilo na Kohoutovickém poháru: Zuzana Tesaříková si vybojovala stříbro, Karolína Matušková bronz, Barbora Horáková skončila čtvrtá a Martina Lepková pátá. Veronika Vondráčková (5. místo) a Lucie Havranová (6. místo) bodovaly na Jarním poháru. Ve starších kategoriích se dařilo Barboře Votoupalové, která na oblastním přeboru získala 5. příčku a na Jarním poháru se umístila bronzová. Veronika Tomášková si vybojovala zlato na Kohoutovickém poháru a stříbro na Jarním poháru, Dominika Alexová skončila na Kohoutovickém poháru stříbrná, Pavla Vejmělková získala na Jarním poháru ASPV bronz, Lucie Brázdová skončila pátá a Nicole Kleinová sedmá.

Kromě Oblastního přeboru kategorie naděje mladší, mezinárodního závodu Jarní pohár a Kohoutovického pohárového závodu se závodnice, jejich rodiče a trenérky sešli také na zábavním odpoledni v brněnském Jungle Parku a na závěr školního roku trenérky zorganizovaly úspěšnou závěrečnou hodinu pro rodiče závodnic. Na konci srpna se gymnastky i jejich trenérky už tradičně sejdou na týdenním soustředění, tentokrát v Pršticích u Brna a opět v hale ZŠ Chalabalova. Rádi bychom touto cestou poděkovali za finanční podporu ÚMČ Brno-Kohoutovice, Magistrátu města Brna a firmám Sun Drive veletržní servis, Meditech s.r.o., Waler spol. s r.o., Delikomat s.r.o., Palán Michal a Nákupní košík.cz, bez jejichž pomoci by tyto akce nebylo možno uspořádat. Nemůžeme nezmínit také poděkování obětavým rodičům našich závodnic a ředitelství ZŠ Chalabalova. Všem děvčatům děkujeme za dobrou reprezentaci oddílu, trenérkám za svědomitou přípravu závodnic a oddílovým rozhodčím za spravedlivé rozhodování.

Tréninky v novém školním roce začínáme ve čtvrtek 1. září 2011. Pokud byste uvažovali o zařazení své dcery do oddílu moderní gymnastiky ASPV Brno, oddílu s třicetiletou tradicí, jehož tréninky probíhají v tělocvičnách ZŠ Chalabalova v Brně-Kohoutovicích, přijďte mezi nás. Nábory děvčátek ve věku 4 – 7 let budou probíhat vždy ve středu a v pátek od 18.00 hodin v tělocvičně ZŠ Chalabalova. Těší se na Vás kolektiv kvalifikovaných a zkušených trenérek!