Archiv aktualit roku 2009

Veselé Vánoce a šťastný nový rok přeje všem svým příznivcům trenérský tým ASPV Brno. Od 4.1.2010 se na Vás opět těšíme v tělocvičně ZŠ Chlabalova. 

V sobotu 12.12.2009 se na Poháru nadějí města Brna nejvíce dařilo Sáře Šamánkové, která si vybojovala v kategorii těch nejmenších bronzovou medaili.
Z nedělního Poháru H. Jochovej v Bratislavě si Kočky přivážejí 4. místo a družstvo Nadějí bronz. Gratulujeme! 

V neděli 6.12.2009 se našim závodnicím, které předvedly vyrovnané a zdařilé výkony, na domácí půdě v Kohoutovickém vánočním poháru velmi dařilo. V kategorii dvojic se na stříbrné příčce umístily Veronika Tomášková a Barbora Votoupalová. Denisa Belatková a Pavla Vejmělková skončily čtvrté a dvojiceLucie Brázdová a Nicole Kleinová se umístily šesté. V závodě družstev linie B si jak Panterky tak Ještěrky vybojovaly bronzové medaile. V odpoledním závodě společných skladeb linie A získaly poháry za 1. místa družstva Koček, Tygřic i Nadějí mladších. Všem závodnicím i jejich trenérkám moc gratulujeme a přejeme úspěšné zakončení podzimní sezony na závodech v Bratislavě! Všichni se sejdeme na Vánoční hodině v úterý 15.12. v 17.30 hod.! 

5.12.2009 v Přerově nás reprezentovaly Kočky a Tygřice. Obě družstva si po výborných výkonech přivezla zlaté medaile! Moc blahopřejeme! 

Na sobotním Mistrovství České republiky ve společných skladbách v Českých Budějovicích náš oddíl reprezentovaly závodnice družstev juniorek a nadějí mladších. Juniorkám se díky výbornému výkonu v prvním provedení podařilo zaslouženě vybojovat postup do finále. Celkově se v konkurenci nejlepších juniorských družstev České republiky umístily šesté. Moc gratulujeme!
Výkon nadějí byl bohužel poznamenán nervozitou, a tak po nezdařeném předvedení své skladby skončily třinácté. Všem závodnicím i jejich trenérkám děkujeme za vzornou reprezentaci oddílu! 

V neděli 29.11.2009 se na Vánočním poháru na Vodních stavbách v Praze jedna z našich nejmladších závodnic Sára Šamánková umístila na krásnémčtvrtém místě. Gratulujeme! 

Moc blahopřejeme našim družstvům nadějí mladších a juniorek i jejich trenérkám k postupu na Mistrovství České republiky! Držíme vám palce! 

V sobotu 21.11.2009 jsme se zúčastnili dvou závodů. Tygřice vyrazily do Prahy na závod Klokan pořádaný oddílem Bohemians a v konkurenci starších závodnic si vybojovaly 4. místo. Naše družstva linie B závodila na Brněnském drakovi - Ještěrky skončily v národním programu na pěkné 4. příčce aPanterky, nejmladší družstvo celé soutěže, se umístily šesté. Blahopřejeme! 

Na mezinárodním závodě Třebíčský podzim 15.11.2009 se naše juniorkyumístily páté. Na dalším mezinárodním závodě Sametová stuha, tentokrát v Brně 17.11.2009, si družstvo Koček vybojovalo 5. místonaděje skončily sedméjuniorky si přivezly bronzovou medaili. Gratulujeme! 

Na Oblastním přeboru společných skladeb 14.11.2009 ve Vyškově se představila všechna naše družstva s výjimkou nemocných Panterek. Svoji stoupající výkonnost potvrdilo družstvo Nadějí s pěti obručemi, které ve své kategorii patří k nejmladším a s náčiním závodí první rok, pěkným 5. místemJuniorkyskončily na stříbrné příčce, a tak si zajistily postup na Mistrovství České republiky 28.11.2009 v Českých Budějovicích. Blahopřejeme! 
V kategoriích nejmladších závodnic jsme měli dvě želízka v ohni: družstvo Koček (ročníky 2002 a mladší) si výborným výkonem vybojovalo bronzovou medaili a Tygřice (ročníky 2001 a mladší) se po velmi přesvědčivém výkonu umístily na nepopulárním 4. místě.
V odpoledním závodě linie B nás v I. kategorii reprezentovaly Ještěrky (ročníky 2000 a mladší), které jsou mezi družstvy společných skladeb nováčky. I u nich je patrné zlepšení výkonnosti, družstvo se umístilo sedmé. Všem závodnicím i trenérkám gratulujeme a přejeme co nejlepší výsledky v dalších závodech! 

7.11.2009 jsme se zúčastnily mezinárodního závodu Trasko Cup ve Vyškově. V kategorii E2 získalo družstvo Koček pěkné 5. místo. Nejlépe se vedlo družstvuTygřic, které v kategorii E1 získalo bronzovou medaili. V kategorii D skončilo naše družstvo obručí na 10. místě. Blahopřejeme! 

31.10.2009 se Tygřice zúčastnily mezinárodního závodu v Českých Budějovicích. V silné konkurenci získaly mezi českými skladbami pěkné 5. místo. Gratulujeme! 

V sobotu 24.10. se naše závodnice zúčastnily dvou pohárových závodů. 
Břeclavi nás v závodě společných skladeb linie B reprezentovaly Panterky, nejmladší závodnice celého dne, které skončily čtvrtéDružstvo Ještěrek se ve svém prvním závodě umístilo na 9. příčce.Odpoledne následoval závod dvojic a trojic, kde se na 4. místě umístily Veronika Tomášková a Barbora Votoupalová a na 7. příčce skončily Denisa Belatková a Pavlína Vejmělková.
Na Veselském poháru nás reprezentovala 2 družstva. První místo vybojovalodružstvo Tygřic a na 5. místě, v konkurenci starších závodnic, skončilo družstvo Koček.
Všem gratulujeme a přejeme hodně štěstí do dalších závodů. 

První závod panterek (roč.2004-2003) byl uspešný, jako nejmladší závodnice soutěžního pole předvedly skvělý výkon a získaly bronzouvou medaili. Přejeme hodně štěstí do dalšího závodu.V kategorii dvojic získlala zlato Veronika Tomášková a Barbora Votoupalová, stříbrná příčka patří Denise Belatkové a Pavle Vejmělkové a bronz Lucii Brázdové a Nicole Kleinové. 

Podzimní sezónu společných skladeb jsme v srpnu zahájili kondičním soustředěním v Bystřici nad Pernštejnem, na které jsme plynule navázali soustředěním na ZŠ Chalabalova, kde už jsme naplno trénovali nové společné skladby. Do začínající sezóny přejeme všem našim družstvům a jejich trenérkám co nejvíce úspěchů! 

17.6.2009 jsme již tradičně uzavřeli jarní závodní sezónu Závěrečnou hodinou, kde děvčata předvedla svoje závodní i exibiční vystoupení. Představily se nám také dvě baletní vystoupení pod taktovkou Zuzky Hírešové. První vystoupení nacvičily nejmladší závodnice volného programu a druhé jejich maminky, které sklidily obrovský potlesk a my jim za to ještě jednou moc děkujeme.
18.6.2009 jsme se definitivně rozloučili se školním rokem návštěvou zábavního centra Bongo. Výběr toho nejlepšího ze závěrečné hodiny i z Bonga naleznete ve fotogalerii.
Přejeme závodnicím, jejich rodinám a všem příznivcům našeho oddílu krásné prázdniny a těšíme se na shledanou na letním soustředění.
Trenérský tým ASPV Brno. 

Na posledním závodě jarní sezóny, Oblastním přeboru nadějí nejmladších, se v sobotu 13. června 2009 úspěšně představilo 12 závodnic našeho oddílu. V početném startovním poli jednotlivých kategorií (14 - 23 závodnic v každé kategorii) se naše děvčata neztratila. Mezi závodnicemi ročníku 2002 si po perfektním výkonu vybojovala titul přebornice oblasti pro rok 2009 Alina Chamzina, na 4. místě skončila Lucie Vysekalová a na 7. příčce se umístilaLenka Nebeská. O kategorii výš (ročník 2001) se děvčata ve vyrovnané konkurenci bohužel díky drobným chybám připravila o medailové umístění, ale přesto je musíme za jejich výkony pochválit: Nela Polášková se umístila čtvrtá, Nikol Horáčková skončila sedmá, Nela Prusenovská dvanáctá, Lucie Havranová patnáctá a Veronika Vondráčková osmnáctá. Mezi nejzkušenějšími závodnicemi ročníku 2000 se nejlépe dařilo Erice Adamíkové, která skončilajedenáctá. Zuzana Tesaříková se umístila třináctá, Kateřina Šeichová čtrnáctá a Barbora Horáková patnáctá. Všem závodnicím a trenérkám blahopřejeme! 

Na Černovickém lízátku 6. června 2009, kde oddíl reprezentovalo devět závodnic 0. a I. kategorie základního programu, se nejlépe dařilo Zině Hrdličkové, která vybojovala 5. příčku, a Natálii Sedláčkové, která skončilašestá. Všem závodnicím i trenérkám gratulujeme! 

31.5.2009 se naše nejmladší závodnice účastnily Kohoutovického poháru. V kategorii základního programu 2003 a ml. zvítězila Tamara Opletalová a na krásném 5. místě skončila Natálie SedláčkováEva Mullerová obsadila bramborový post v kategorii 2002. Neuspěšnější z 2000 a mladších bylaKarolína Matušková, za kombinovaný program nás reprezentovala Nikola Čtvrtníčková.
V kategorii volného programu nadějí ročník 2002 zvítězila Alina Chamzina astříbrnou medaily si odnesla Lucie VysekalováNela Polášková zabojovala v kategorii 2001 a obsadila zlatou příčku, další úspěšnou byla Nela Prusenovská, která po prvé závodila s obručí a získala krásné 6. místo. Děvčata ročník 2000 v tvrdé konkureci bojovala o přední posty, nejlepší byla Martina Lepková na 3. místě a Erika Adamíková na 5. příčce.
Všem zúčastněným gratulujeme, rodičům děkujeme za pomoc při organizaci a trenérkám hodně sil do dalších závodů. 

23.5.2009 se 8 závodnic volného programu zúčastnilo mezinárodního závodu O pohár města Vyškova. Závod měl velmi vysokou úroveň, v silné konkurenci se nejlépe dařilo Lence Nebeské, která v nejmladší kategorii skončila na pěkném7. místě. O kategrii výš získala 9. místo Nikol Horáčková a 10. místo obsadilaNela Prusenovská.
Na nedělním Oblastním přeboru ZP nás reprezentovalo 10 závodnic. Ve velmi početných kategoriích (30 - 45 závodnic) se většině našich děvčat podařilo umístit se v první polovině výsledkové listiny. Nejúspěšnější byla Tamara Opletalová, kterou při rovnosti bodů jen o 0,05 nižší známka za sestavu akrobatickou odsunula na nepopulární 4. příčku. Eliška Petkovská skončiladvanáctá. Všem (i nejmenovaným) závodnicím gratulujeme! 

V sobotu 9.5.2009 se v Jablonci nad Nisou uskutečnilo Mistrovství České republiky volného programu kategorií kadetky mladší a starší.
Závod zahájila kategorie kadetky starší, kde o postup do finále usilovalaBarbora Votoupalová, která nakonec, po chybě ve švihadle, skončila na 22. místě. V kategorii kadetky mladší se o totéž pokusila Veronika Tomášková, která se, po drobné chybě v sestavě s míčem, umístila na 20. místě. Oběma závodnicím unikl postup do finále jen o několik desetin bodu. Gratulujeme závodnicím a trenérkám a přejeme mnoho úspěchů do podzimní sezóny, kdy budou bojovat o postup na MČR ve společných skladbách! 

Na pražském Květinovém závodě se 8. 5. 2009 Dominika Bičanová umístila na13. příčce. Pro Nikolu Čtvrtníčkovou byl závod poslední prověrkou před nedělním městským přeborem, ale velká chyba v sestavě s míčem ji bohužel odsunula až do druhé poloviny výsledkové listiny. Ve stejný den se v Praze konal také mezinárodní závod Bohemka Cup, ve kterém se naše nejmladší závodnice umístily následovně: Alina Chamzina vybojovala 4. místo, Lenka Nebeská skončila osmá a Lucie Špičková desátá. O kategorii výš vybojovalaNela Polášková bronzovou medaili a Veronika Vondráčková se umístila desátá. Všem závodnicím i trenérkám gratulujeme! 

V uplynulém víkendu se naše závodnice zúčastnily tří závodů. 1. května se na mezinárodním závodě Milevský pohárek nejlépe dařilo Tamaře Opletalové, která skončila na 4. místě, Eliška Petkovská se umístila sedmá. V silné konkurenci o dvě kategorie výš si Nikola Horáčková vybojovala 13. příčku. Na dalším mezinárodním závodě Spring Cup v Brně se 2. května ve startovním poli 25 závodnic umístila Alina Chamzina na 7. místě. Konečně 3. května si na Městském přeboru v základním programu vybojovalo postup na oblastní přebor 12 našich závodnic. Nejúspěšnější byly: Tamara Opletalová - 4. místo, Hana Dohnalová - 6. místo a Eliška Petkovská - 8. místo. Gratulujeme všem závodnicím a trenérkám a do dalších závodů přejeme hodně úspěchů! 

25.4.2009 jsme uspořádali Oblastní přebor Jihomoravské soutěžní oblasti volného programu (kategorie kadetky ml. a st. a dorostenky). Oddíl reprezentovalo celkem 5 závodnic. V kategoriii kadetky mladší si 4. místem vybojovala postup na MČR Veronika Tomášková a v kategorii kadetky starší sistart na MČR zajistila Barbora Votoupalová (6. místo). Gratulujeme a přejeme hodně štěstí na MČR konané 9. - 10.5. 2009 v Jablonci nad Nisou. 

O víkendu 18. - 19.4. se uskutečnilo hned 5 závodů, kde nás reprezentovalo celkem 22 závodnic, proto uvádíme jen ty největší úspěchy.
Závodnice volného programu měly příležitost předvést, co se naučily hned na 3 závodech. V sobotu na Velikonočním perníčku v Břeclavi získala Alina Chamzina po malém zaváhání 5. místo. Na Přerovské stuze získala Barbora Votoupalová 5. místo. V neděli, na závodě Bruntálské jaro se nejlépe dařiloVeronice Tomáškové (6. místo).
Závodnice základního programu 0. a 1. kategorie se představily v sobotu naZlínském střevíčku, kde získala Sára Šamánková, nejmladší závodnice startovního pole, 5. místo. V neděli na Přerovské stužce obsadila Tamara Opletalová stříbrnou příčku, Eliška Petkovská 5. místo a o kategorii výš skončila na 5. místě Monika Šmídová. Všem závodnicím (i nejmenovaným) moc gratulujeme. 

V sobotu 11.4. byl náš oddíl pořadatelem závodu ve volném programu Jarní pohár 2009. Závodu s mezinárodní účastí (ČR, SR, Belgie)se zúčastnily téměř všechny závodnice oddílu. Mezi nejmladšími závodnicemi získala Tamara Opletalová 4. místo a Eliška Petkovská 5. místo. O kategorii výš se na 6. místěumístila Alina Chamzina, 7. místo získala Nela Prusenovská a na 9. příčceskončila Lucie Vysekalová. Největší úspěch zaznamenala Nikol Horáčková, která získala bronzovou medaili, Nela Polášková skončila čtvrtá. Mezi nejstaršími si vybojovala Barbora Votoupalová 6. místo.Gratulujeme! 

Na mezinarodnim zavode O Vinohradsky hrozen se predstavily i nejmladsi zavodnice Lucie Vysekalova a Lenka Nebeska. V kategorii roc.2001 vybojovalaNikol Horackova krasnou 6. pricku, Nela Polaskova skoncila na 8. miste, v teto kategorii se nam take poprave predvedla Nela Prusenovska v silne konkurenci 25 zavodnic. V kategorii roc.2000 zavodila Martina Lepkova a Zuzana Tesarikova, ktere v konkurenci 48 zavodnic skoncily v polovine zavodniho pole. V kadetkach mladsich vybojovala Veronika Tomaskova 4. misto mezi ceskymi zavodnicemi, rovnez Denisa Belatkova a Nicol Kleinova predvedly dobry vykon. Zavodnicim gratulujeme.
Dne 4.4.2009 se nase zavodnice ucastnily zavodu ve Veseli, Barbora Votoupalova obsadila opet bronzovou pricku a Lucie Brazdova skoncila na patem miste. 

V sobotu 21. 3. 2009 se uskutečnil Břeclavský sněhulák, závod základního programu. Nejvíce se zde dařilo našim nejmladším: v početném startovním poli (ve všech kategoriích závodilo 20 - 25 gymnastek) se v kategorii děvčat ročníku 2003 podařilo Tamaře Opletalové vybojovat zlatou medaili a Eliška Petkovskáskončila na 5. místě. Moc gratulujeme!!! Další naše závodnice, pro které byl Břeclavský sněhulák prvním velkým závodem v nových sestavách, se umístily následovně: Natálie Sedláčková 14., Barbora Gajárková 17., Eva Mullerová 17., Dominika Bičanová a Monika Šmídová 15. - 16.
Jarní sezónu volného programu otevřel mezinárodní závod Goodwill Cup 2009v Praze. Tento závod byl zároveň první prověrkou, jak závodnice zvládly náročnou změnu pravidel.
Nejlépe si vedla Barbora Votoupalová, která získala bronzovou medaili v kategorii kadetky starší. V početnější kategorii kadetky mladší se na pěkném 5. místě umístila Veronika Tomášková a na 7. místě Denisa Belatková.
Závodnicím i trenérkám gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů! 

V anketě o nejlepšího Sportovce Kohoutovic za rok 2008 se v kategorii Družstva umístilo na 3. místě družstvo nadějí ve složení: Dominika Alexová, Denisa Belatková, Lucie Brázdová, Kateřina Jirmusová, Veronika Tomášková a Barbora Votoupalová. V kategorii Objev roku získala 2. místo Nela Polášková. Všem oceněným závodnicím i trenérkám moc gratulujeme a v nadcházející závodní sezóně přejeme co nejvíc úspěchů! 

14.2.2009 se uskutečnil Baby cup, poslední závod společných skladeb, kterým se definitivně uzavřela podzimní sezóna. Zlatou příčku zde obsadilo družstvo Koček a stříbrné medaile získaly Panterky
Gratulujeme a přejeme hodně úspěchů v jarní sezóně jednotlivkyň.